Paikallisuutiset

Moona Mankinen ja Arthur Bataille ovat tyytyväisiä kahvila-konditoriansa ilmeeseen, joka on perinteisen ranskalaistyylinen ja raikkaan moderni. Kuva: Hanna Rautio

Tuulahdus ranskalaista kahvilakulttuuria tuo piristystä Kuusamon keskustaan

Nimikyltti keltaisen kivitalon seinässä ja teippaukset ikkunoissa. Uudessa ranskalaistyylisessä kahvila-konditoriassa on kaikki valmiina asiakkaita varten.

Maanantaina yrittäjät Moona Mankinen ja Arthur Bataille saivat kuulla kahvilastaan ensimmäiset kommentit kutsuvierasavajaisiin osallistuneilta.

– Ihmiset olivat oli tosi tosi ihastuneita meidän tyyliin, mikä oli tosi mukava kuulla. Kaikkien mielestä oli viihtyisä ja lämmin tunnelma. Itse viihdymme täällä tosi hyvin, ja ihailemme kuinka kaunista täällä on, kertoo leipuri-kondiittori Moona Mankinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mankinen sanoo, että varsinainen avajaispäivä lauantaina 8. huhtikuuta ei jännitä. Hän odottaa avajaisia innolla.

Pääsiäisen jälkeen normaaliarkipäivinä The French Café aukeaa jo seitsemältä aamulla. Avajaishulinoiden jälkeen sunnuntaibrunssit alkavat piakkoin. Siitä kahvila lupaa tiedottaa ainakin somekanavillaan.

The French Café sijaitsee aivan Kuusamon keskustassa, entisöidyssä Yhdyskulman talossa. Kuva: Hanna Rautio

Kuusamon kaupungin omistama, vuonna 1952 rakennettu Yhdyskulman kiinteistö on remontoitu ulkoa vanhaa kunnioittaen. Yläkertaan valmistuu kaksi vuokra-asuntoa.

Kahvilatiloihin kahvilayrittäjillä oli selkeä visio, joka rakentui massiivisen puisen baaritiskin ja ruudullisen laattalattian ympärille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kahvila on sisustettu ranskalaistyylisesti, mutta ei ole Mankisen sanojen mukaan liian hieno ja pröystäilevä. Kuva: Hanna Rautio

– Löysimme baaritiskin käytettynä. Se on alunperin Jenkeistä tuotu Suomeen. Se oli meidän mielestä niin upea, että sen ympärille aloimme rakentaa sisustusta. Puustamon Ahti Säkkinen teki siihen jatko-osat, jotka onnistuivat tosi hyvin, Mankinen kertoo.

Sisustussuunnittelussa yrittäjillä on ollut apuna Arcesin sisustusarkkitehti Tiina Marja Kaislakannas, Hän huolehti yksityikohdista kuten kuten sinisistä tuoleista, joilla sisustukseen saatiin väriä.

– Ranskalaisuus näkyy esimerkiksi kullassa. Tumma puu on klassinen vanhojen ranskalaisravintoloiden elementti. Samalla halusimme raikasta ja modernia, että ihmiset uskaltavat tulla talvellakin toppatakeissaan, Mankinen kuvailee.

Terassi on suunnitteilla rakennuksen taakse Hyvinvointikeskuksen puolelle sekä muutama pikkupöytä julkisivulle Kitkantien puolelle, mihin paistaa päiväaurinko.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Moona Mankinen ja Arthur Bataille olivat ilahtuneita kutsuvierailta saamastaan palautteesta. Kuva: Hanna Rautio
Myyntiin valmistettavat leivonnaiset ja muut herkut tulevat olemaan cocktailpaloja suurempia. Kuva: Hanna Rautio
Valikoimasta tulee löytymään esimerkiksi macaron-leivoksia ja muita ranskalaisia konditoriatuotteita. Kuva: Hanna Rautio

Lue lisää:

Yhdyskulmaan avataan uusi kahvila pääsiäisviikolla - juhlista päivääsi lasillisella kuohuviiniä ja konditoria-herkuilla