Paikallisuutiset

Vanhustenviikko Kuusamossa huipentuu Ikämessuihin

Jos et ole koskaan käynyt ruskakävelyllä Kuusamon kaupunginjohtajan Jouko Mannisen seurassa, niin nyt lokakuun ensimmäisellä viikolla eli Vanhustenviikolla sekin on mahdollista. Viikon aikana voi nauttia myös laulaja, sellisti, musiikin tohtori Seeli Toivion konsertista tai laulaa isänmaallisia lauluja sekä Porkkapirtillä että Kuusamotalon Oulankasalissa.

Vanhustenviikko Kuusamossa on hyvin liikunnallinen. On tuolijumppaa, ikäihmisille niin tärkeää kehon hallintaa ja vesijumppaa. Senioripassiin pääsee tutustumaan liikuntakeskuksessa.

Porkkapirtin aulaan on koottu vanhojen valokuvien näyttely. Viikon aikana harjoitellaan myös digin käyttöä ja tutustutaan siihen, miten torjua liikkeellä olevia digihuijauksia.

Vanhustenviikon aloittaa Kuusamon kulttuuritoimen järjestämä Seeli Toivion konsertti, jossa kuullaan sekä hänen yli 200 -vuotiasta selloaan että modernimpaa Yamaha -sähköselloa. Teemat vaihtelevat Indiana Jonesista Jurassic Parkiin. Myös perinteisempiä selloklassikoita on konsertin ohjelmistossa. Seeli Toivio on mezzosopraano, sellisti, sanoittaja, sovittaja ja konserttimanageri, joka on esiintynyt muun muassa Japanissa ja Yhdysvalloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seeli Toivio esittää Kuusamotalolla sekä selloklassikoita että räväkämpää elokuvamusiikkia. Soittimina ovat 200 -vuotias perinteinen sello sekä sähkösello.

Porkkapirtin aulaan kootaan myös ”Muistojen puu”, johon jokainen voi ripustaa oman tärkeän esineensä ja kertoa siitä tarinan. Esineitä voi tuoda 2.10. klo 10-14 välisenä aikana. Kaikki tarinat taltioidaan ja esineet jätetään puuhun yhteisötaideteokseksi koko viikon ajaksi.

Vanhustenviikon päättää lauantaina Kainuun ammattiopistolla järjestettävät Ikämessut, joiden yhteydessä julkistetaan myös Vanhusmyönteisen palkinnon saaja.

Vanhustenpäivää on vietetty Suomessa jo vuodesta 1954 alkaen lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Juhlapäivää on jatkettu Vanhustenviikolla vuonna 1972.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä