Paikallisuutiset

Eläkeliiton Taivalkosken yhdistyksen vpj. Hilkka Kurtti (vas.), sihteeri Marja-Leena Vääräniemi ja puheenjohtaja Jari Jussila kunnantalon edustalla viime tiistaina Pohteen tiedotustilaisuuden jälkeen. Kuva: Hanna Rautio

Virkeä yhdistys järjestää toimintaa ja pitää eläkeläisten puolta – Jari Jussilan puheenjohtajuus alkoi vuoden alusta

Eläkeliiton Taivalkosken yhdistyksen puheenjohtaja Jari Jussilalla on ollut viime aikoina ajankohtaista edunvalvontatyötä hoidettavanaan. Tuoreimpana Jussila osallistui viime viikolla Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tiedotustilaisuuteen, jossa käsiteltiin Taivalkosken vuodeosaston muutosta arviointi- ja kuntoutusyksiköksi.

Jussila kommentoi Pohteen suunnitelmia aivan hyviksi, mutta kysyi aiheellisesti, milloin suunnitelmat laitetaan käytäntöön. Paikkakunnalla on vallinnut varsinkin ikäihmisten keskuudessa ja huoli ja epätietoisuus sosiaali- ja terveyspalveluiden tilasta ja tulevaisuudesta.

Jussila itse kertoo saaneensa hoidettua asiansa sujuvasti ja nopeastikin terveyskeskuksessa, mutta monella ikäihmisellä on ollut vaikeuksia hyvinvointialueen aloitettua toimintansa vuoden alusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos jatkossa joutuu kuljetetuksi hoitoon muualle, voi tuntua hyvin yksinäiseltä, kun hoitajatkin ovat outoja, Jussila pohtii.

Kevätkokouksessa yhdistys hyväksyi kannanoton perinteisten asiointikanavien säilyttämisestä digitaalisten palveluiden rinnalla. Jussila peräänkuuluttaa asioiden ja palveluiden ikäystävällisyyttä, jotta ihmiset eivät ainakaan tahattomasti tipahda pois yhteiskunnan menosta vain sen takia, että ikää tulee lisää.

Jari Jussila on asunut vaimonsa kanssa tämän kotipitäjässä Taivalkoskella nyt viisi vuotta eläkkeelle jäämisensä jälkeen.

Jussilan puheenjohtajuus Eläkeliiton Taivalkosken yhdistyksessä alkoi vuoden alusta, kun edellisellä puheenjohtajalla tuli niin sanotusti palvelusvuodet täyteen. Yhdistyksen sihteeri Marja-Leena Vääräniemi ja varapuheenjohtaja Hilkka Kurtti toteavat, että Jussila oli ykkösehdokas seuraavaksi puheenjohtajaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yhdessä kun tehdään, saa yöt nukuttua. Meillä on hyvä porukkahenki, Jussila toteaa yhteistyötä korostaen yhdistyksen johdosta.

Myös perheessä riittää kiinnostusta ja ehkä neuvojakin yhdistyksen toimintaan, sillä Jussilan anopilla on pitkä kokemus Eläkeliiton ja Taivalkosken yhdistyksestä.

Jäseniä paikallisyhdistyksessä on tällä hetkellä 306 ja jäsenten keski-ikä on 72 vuotta.

Lähes joka päivä on jotain järjestettyä toimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pyritään aktivoimaan ihmisiä ja saamaan heitä pois kotipirtistä, Jussila sanoo.

Viikoittaisen kerhotoiminnan lisäksi on boccian ja tupen peluuta, karaokea, vesijumppaa ja kuntosalilla käyntiä. Yhdistys järjestää päiväretkiä ja pidempiä viikonloppureissuja, joista seuraavalla suunnataan Kuopioon.

Vuosittain osallistutaan Päätalo-viikolla ja syysmarkkinoilla myyjäisiin, joilla kerätään tuloja yhdistykselle. Vappuna siman ja munkkien myynti oli oikein menestys.