Paikallisuutiset

Kuusamon Naisvoimistelijat osallistuvat suureen kansainväliseen World Gymnaestrada -tapahtumaan. Ohjelma on hyvin hallussa, sillä sitä on ollut vuosi aikaa harjoitella. Kuva: Mirkku Halonen

Voimistelu vei Kuusamon naiset Amsterdamiin – esiintymispaikkana vanha olympiastadion

World Gymnaestrada kokoaa voimistelun ystävät joka neljäs vuosi.

Kuusamon Naisvoimistelijoiden ryhmä matkasi Amsterdamiin voimistelun kansainväliseen suurtapahtumaan.

Amsterdamissa 29. heinäkuuta – 5. elokuuta järjestettävä World Gymnaestrada on maailmanlaajuinen suurtapahtuma, joka kokoaa joka neljäs vuosi voimistelun ystäviä maailmalta katsomatta ikään, sukupuoleen tai taitotasoon.

Tapahtuma järjestetään nyt seitsemättätoista kertaa. Se on jälleen Hollannissa kuten ensimmäinen World Gymnaestrada vuonna 1953. Tapahtuman keskipisteenä on vanha olympiastadion Amsterdamissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusamolaiset osallistuvat muun muassa suuriin kenttänäytöksiin, jossa sadat voimistelijat tekevät yhteisen ohjelman.

Kansainväliseen tapahtumaan lähti Kuusamon Naisvoimistelijoista 21 harrastajaa. Mukana on voimistelijoiden lisäksi huoltojoukkoja.

World Gymnaestrada ei ole kilpailu. Se tarjoaa yhteisesiintymisiä kenttä- ja hallinäytöksissä, työpajoja, gaalajuhlan ja paljon muuta voimistelullista ohjelmaa unohtamatta retkiä ja hauskanpitoa. Amsterdamin iltaa voi viettää muun muassa suuressa hiljaisessa diskossa, jossa jokainen tanssii kuulokkeet korvillaan.

Tapaamiset Gymnaestradan merkeissä ovat luoneet kuusamolaisille lämpimiä kansainvälisiä ystävyyssuhteita, joita pidetään yllä nelivuotiskaudella tapaamisten välilläkin. Kuusamolaiset ovat olleet mukana tapahtumassa jo useita kertoja ja jo nyt tähdätään seuraavaan tapaamiseen neljän vuoden päästä Portugalissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusamolaisen naisvoimistelun lähettiläät Amsterdamissa ovat enimmäkseen aikuisia daameja. Mukaan saatiin muutama kaksikymppinen, mutta myös pirteitä kahdeksankymppisiä voimistelijoita.

Kuusamon Naisvoimistelijoiden varttuneimpia osallistuu Pohjolan ilta -iltanäytöksen ohjelmaan, jossa 36 seniorivoimistelijaa esittää koreografian Elämä on matka. Esityksessä on mukana voimistelijoita kymmenestä eri suomalaisseurasta.

Voimistelunäytöksessä tarinoita voi kertoa kehon kielellä. Kuva: Mirkku Halonen

Pelkästään suomalaisia osanottajia on World Gymnaestrada -tapahtumassa tällä kertaa noin 1700.

Suomalaisten 15 minuutin mittainen kenttänäytös on nimeltään Dreams (Unelmia). Se koostuu ohjelmista Soulmates (Ystäväni, elämäni), Your story (Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi) ja Clear waters (Kirkkaat vedet). Kenttänäytös esitetään tapahtumassa kolmeen kertaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kansainväliselle areenalle vietävä ohjelma on hyvin hallussa, sillä sen harjoittelemiseen on ollut vuosi aikaa. Suomalaiset osanottajat ovat myös tavanneet yhteisissä harjoituksissa Vantaalla.